IMG_1347.jpg

Olin jo aamuhämärissä pihapuuhissa viimeviikon torstaina, kun naapuri pyöräili pihaan ja sano; "nyt ne hakkuukoneet on tuossa rajalla, soita heti, että tekevät tämänkin saman tien". Monta puhelua siinä sitten otettiin ennenkuin sovittiin, että kauan sitten alulle pantu harvennussuunnitelma toteutetaan.

 Minua on huolettanut isot, lengoiksi kasvaneet kuuset, jotka kasvavat ihan talon nurkilla, sähköjohdon vieressä ja huojuvat vaarallisen näköisesti tuulisella säällä.

Eilisen päivä hakkuukone teki hommia. Sovittiin että hakkuujälki olisi mahdollisimman puistomainen. Kerran könysin metsään, kun ei vielä ollut puhuttu isosta haavasta, jota olen suojellut edellisiltä hakkuilta.

 Nämä konemiehet ovat erittäin taitavia hommissaan. Pariin kertaan huomautin puhelinlangasta, joka tuo virtaa tähänkin koneeseen ja johto oli jäänyt isojen kuusten oksien väliin. En voinut millään uskoa että se ei vahingoitu ja seurasinkin kameran kanssa hakkuutapahtumaa. Kerran lanka hiukan värähteli, mistä sitten lienee johtunutkin.

 Pihapiiri avartui ja eilen, vaikka oli pilvinen sää, tämä pohjoinen huone oli aikaisempaa valoisampi.

Nyt näkymä on kylätielle avoin, odotan kuinka tien toisella puolella oleva nuori koivikko alkaa vihertämään. Sinne on istutettu paljon visakoivun taimia, lehtikuusia, erilaisia pihtoja, muutama tammi, ystäviltä saatu hypridihaapa ja Antin hommaama piilipuu. 

IMG_1354.jpg

Yöllinen lumisade siisti näkymää ja kiirehdinkin heti aamulla ottamaan kuvia. Ajokone aloittaa kasaamaan tukit laanipaikalle.