IMG_1288.jpg

Eveliina, kirkasääninen nuori tyttö, soitti kysyen voinko osallistua kahvinjuontiin liittyvään  kyselyyn josta olisi pieni korvaus luvassa. Aihe tuntui helpolta ja lupasin vastata kysymyksiin

 Ensimmäinen kysymys oli; kuinka paljon kahvia juot päivässä? Vastaukseni; nolla kuppia, hämmästytti Eveliinaa ja hän totesi että kyselyä on turha jatkaa. Toivotimme toisillemme hyvää päivänjatkoa puhelun lopuksi.

Harmittaa että vastasin totuudenmukaisesti enkä voinut osallistua alussa luvattuun korvakseen, enkä saanut varmistusta oliko kyseesssä pankin tilinumerosta jota Eveliina havitteli.

Näinä aikoina tulee mieleen kaikenlaisia epäilyksiä vähäisimmistäkin asioista.

  Että nolla kuppia kahvia päivässä. Vuosikausia olen juonut kahvia vain aamupalan yhteydessä, nyt kuitenkin kahvi alkoi maistua karvaalta vaikka kuinka vaihtelin kahvilaatuja. Kokeilin erilaisia teelaatuja ja tyrnilehtiteetäkin, jotka eivät kuitenkaan sopineet aamiaislautaseni makuun. Parhaiten maistuu ihan keitetty vesijohtovesi ihan pienellä sokerilisäyksellä.

 Tällä iällä, 86v 7kk,saa jo luvan syödä ja juoda kaikkea sitä mikä maistuu ja mikä tuntuu hyvältä. Hyvältä on maistumut välipalana proteiinirahka, Tyynen ohjeella keitetyllä puolukkahillolla maustettuna

Nyt kun on käytösssä viimeinen rasia puolukkahilloa, vihjasin siitä Kostille joka lupasi tuoda minulle lisää puolukoita. Mukaansa hän saa pakasteestani pussin tyrnimarjoja.

 No, jos jostain ilmestyy pöytään herkullista kahvileipää, keitän vahvan kahvin, höystän sen sokerilla ja kuokukermalla ja nautin suurella mielihyvällä!