20200810_124708%20%282%29.jpg

Tälle aitan katon metsänpuoleiselle lappeelle oli kerääntynyt paksu peite ison raidan lehtiä ja männynneulasia. Raita on kyllä kaadettu jo yli kymmnenvuotta sitten, mutta lehtimassa on elänyt katolla omaa elämäänsä, ja sammaltakin kasvoi räystäällä.

Vuosikausia katon huolto on ollut ajatuksissa, tänä kesänä se alkoi vaivata niin että piti panna toimeksi. Puhuin alkukesästä Samille joka suunnitteli ottavansa lehtipuhaltimen mukaan tullessaan leikkaamaan nurmikkoa, ajatuksen asteelle se Samilta jäi.

Tänään ihme kyllä, otin ja soitin Samille, että nyt on pantava toimeksi. Juha oli juuri lähdössä kierrokselle, mutta eihan hänellä ollut puhallinta mukana.

"Se on tehtävä nyt" komensin Juhaa hänen tullessaan pihalle. Eihän siinä Juhalla ollut mitään vastaansanomista, hän otti tikkaat seinustalta ja kevyen lehtiharavan käteensä ja kiipesi räystäälle.

Oli juuri sopivan lämmintä ja riittävän kuivaa, niinpä karikkeet vain pölisivät kevyen haravan alta. Räystäältä Juha irroitteli käsineellä sammaleet pois.

 Tuskin tuntiakaan meni aikaa homman hoitamiseen, kun  toimeem tartuttiin.

20200810_125257%20%282%29.jpg