IMG_0833.jpg

 Saadakseen maistuvia ja hampaille turvallisia ituja, täytyy yön yli lionneista mungpavuista erotella pienet itämättömät pavut.

En enää muista kuinka kauan olen näitä ituja idätellyt aamiaisleipäni päälle. Nyt kuitenkin kun K-kauppias alkoi tuomaan viikottaiset ruokatilaukset kotiin, oli ensimmäinen asia mielessä, onko heillä myynnissä mungpapuja. Ei heillä silloin vielä ollut varastossa, mutta lupasivat lisätä seuraavaan tilauskuormaan.

 Ensimmäisestä erästä myyjä sanoi että viimmeistä koteloa viedään. Pidänkin varastossa aina yhtä täyttä koteloa, ettei vaan pavut pääse vahingossa loppumaan.

 Kauppaan oli tilattu lisää tätä minulle tarpeellista tuotetta, ja mietinkin olenko kylässä ainoa mungpapujen idättelijä.

Aamiasleipäni päällä on näitä ituja, jotka kostutan kylmäpuristetulla rapsiöljyllä, kinkkuleikettä, Oltermannia ja muutama pala tomaatista. Maut ovat minulle niin sopivia että huokailen;"voiko ruoka olla näin hyvää"