Papuja%20005.jpg

Muutaman lämpimän päivän aikana pavut olivat kasvaneet poimittavaksi. Jokunen taimi aloitti kasvunsa keväällä. Liotin siemeniä niin kauan kunnes niistä näkyi itämiset merkit. Sattui olemaan lämmin keväinen päivä, kun istutin itäneet pavut valmistamaani kohopenkkiin. Jokaisen siemenen peitin muoviruukulla ja seurasin kasvun ilmaantumista. Oli varmaan suotuinen alkukesä, kun näinkin monta aloitti kasvunsa. Lannoitteena käytin nokkosvettä ja nurmikon niittosilppua levitin taimien juurialueelle

Papuja%20008.jpg

 Kaalikoi oli kaalien vaivana tänä keväänä. Parsakaalit turmeltuivat jokseenkin kokonaan, kun taas palmu-ja lehtikaalit toipuivat kaalikoiden hyökkäyksestä. Kuvat ovat onnettomia, mutta en jaksanut odotella parempaa hetkeä kuvaamiseen, kun oli mielessä tyrnien poiminta.

Papuja%20014.jpg

Terhi pensaan sato kypsyy vähän myöhemmin kuin Tytin ja Raisan sato. Terhin kasvutapa on kookkaampi kuin näiden toisten ja sen kasvavat versot olen taivutellut rautakaarien avulla matalammiksi ja helposti poimittavaksi.

 Eilen perkasimme Eeva M  kanssa tiheiköksi kasvavaa tyrnimaata. Tarmo ja Raisa olivat lyöttätyneet liian läheisiksi ja niistä saimme Eevalle hyviä taimia istutettavaksi hänen puutarhaansa. Niitä oli niin paljon että niistä riitti hyviä taimia vielä Eevan miniänkin puutarhaan. Joissakn irroittamissamme taimissa oli jo marjojakin je ne olikin helposti tunnisttevia, kun taas Tarmon taimia vertasimme vahaan Tarmoon.