Raivattu%20piennar%20003.jpg

Leikkimökin takaa olen poiminut puolukoita ja säilönyt ne vanhalla ohjeella. Siis keittänyt marjoja ja sitten lisännyt sokeria ja hämmentänyt niin kauan että hillo on jäähtynyt. Tämä hillo on minun makuun sopivaa ja se on monikäyttöistä ja pakastettuna säilyy tuoreenmakuisena.

Raivattu%20piennar%20027.jpg

Eilen meillä oli taas savottapäivä. Tien reunalla oleva pieni kaistale, joka hakattiin 1998 ja istutettiin kasvattamillani taimilla 2000 luvun alussa. Tilasin Mustilan Arboretumista erilaisten puulajien siemeniä v.1999 ja niistä sitten sain hyviä taimia metsikköön istutettavaksi. Mielestäni tämä on sitä jatkuvaa kasvatusta. Aikoinaan Lauri karsi koivuja jotka vähänkin näyttivät visakoivuilta, onhan tämä kulma vielä liian tiheää visakoivikoski, mutta kun on itse taimet kasvattanut ja istuttanut, ei niitä oikein raski poiskaan kaataa.

Raivattu%20piennar%20028.jpg

Aamulla oli kirkas auringonpaiste ja kuvat ovat sitten mitä ovat. Lajeina tässä metsikössä on visakoivut, lehtikuuset, ja erilaisia pihtakuusia, jotka kylläkin ovat hidaskasvuisia ja niille tällä harvennuksella koetettiin saada väljempää kasvutilaa.

Raivattu%20piennar%20008.jpg

Lepät kasvoivat ja niistä Kosti sai taas hyvänlaatuista saunapuuta.

Raivattu%20piennar%20017.jpg

Lumen taivuttamamia koivuja jätettiin vielä kasvamaan, ihan sen vuoksi että voi seurata mitä niille tapahtuu. Pari tammentainta onnistui ponkaisemaan mahdottomasta sanajalkaviidakosta. Piilipuun oksia Antti juurrutti ja ainakin yksi jäi kasvamaan. Hybridihaapoja saimme ystäviltä tuliaisen ja niistä yksi kasvaa ylitse muiden. Pihlajia, paatsamaa ja tuomipihlajaa kasvaa tässä monilajisessa metsikössä