Kukkivat%20puut%20003.jpg

    Aitan nurkalla kasvava paratiisiomenapuu puhkesi täyteen kukkaloistoon. Tämä puu oli aikoinaan Marttojen juhlavuoden puuksi nimetty, liekö muilla Martoilla kasvi vielä voimissaan, tapauksesta on jo muutama vuosikymmen vierähtänyt. Sitkeä kasvi on, niinkuin Marttatkin jatkavat toimintaansa, vuosikymmenista välittämättä

Kukkivat%20puut%20005.jpg

Näistä kukkia täynnä olevista luumupuista en pysty ottamaan kunnollista kuvaa. Näkymähän on vähän henkeä salpaava. Vuosikymmeniä sitten huomasin Eevan ja Vesan talon metsikössä kasvavan pienen pensaanalun, jonka lehdet erottuivat muista kasveista. En tuntenut kasvia, mutta aavistelin että josko olisi luumupuu säilynyt houtamattomassa metsikössä. Otin mukaani kaksi tainta, toinen olikin raita jonka tietämättömä istutin rantapuutarhaan. Toinen kasveista oli kuitenkin luumupuunverso. Koskaan aikaisemmin nämä puut eivät ole kukkineet näin voimissaan. Sen verran satoa on tullut että maistamaan on päästy. Lajike on keltaluumua, erittäin maukkaita kypsyneenä.

 Puu lisääntyy juuriversoja kasvattamalla, lupasinkin taimia Orvokille jolta sain muutama vuosi sitten jasmikkeen juurakon, joka nyt näyttää tekevan kukkanuppuja. Niistä olen innoissani!