Mesikit%20tiell%C3%A4%20001.jpg

Jo kauppaan mennessä huomasin tiepuolessa öljysoran halkemissa kasvavat mesimarjat. Minulla on tapana poiketa Annan pihapiiriin kaupasta palatessani. Tänään ei näkynyt Annan polkupyörää, mutta aitan kuistin edessä näytti olevan jotain liikettä. Siinä on mukava levähtää pihapuuhailun lomassa. Kasvimaa hanellä oli täsmäkunnossa. Perunavaot suoria ja perunantaimet komeita. Mansikka kukki hyvin ja hajuherneiden taimet terhakoita. Maalle oli olkikatteen mukana tullut valvattia, joka on aikamoinen vaiva kasvimaalla.

Mesikit%20tiell%C3%A4%20004.jpg

 Antoiko nuo urheat mesikit uutta puhtia, mutta minun piti palata tiehaaran kukkamaalle siivoamaan pionit ja särkyneetsydämet saksankirvelin varjosta näkyviin. Narsissit kukkivat hyvin, vaikka jakaminen ja uudistaminen on ollut vähäistä. Vuohenputki on tämän alueen valloittaja, kukinnan koetan estää. Päivänliljat olivat kauniilla nupuilla.

 Kun kukkamaa oli siivottu, näytti tienpiennar törkyiseltä. Laitoin vähän lounasta ja syönnin jälkeen menin tienpientareiden kimppuun viikatteen kanssa. Se homma oli kuitenkin vähän ylimalkaista, mutta niitettävää tuli kuitenkin niin paljon, että vielä piti hakea harava pihalta ja raapia niitetyt heinät ojanpohjille, ettei käy niinkuin viimekesänä, että kuivunut heinä iski silmiin aina tiellä kulkiessa.

Mesikit%20tiell%C3%A4%20007.jpg

Kaikkien näiden hommien jälkeen istahdin aitankuistille ja ihan vaistomaisesti nostin peukalot pystyyn sanoin melkein ääneen että "hyvin tehty"