Narsissit%20002.jpg

Yöksi luvattiin pakkasta eilen illalla, ja ihanan raikasta oli sää vielä nyt aamullakin. Otin illalla sisälle nämä Eeva M tuomat narsissit vaikka ne kestäisiväkin vähän hallaakin.

Eilen valmistin lounaan taas niistä tarvikkeista mitä lähipientareilla kasvaa. Kutsumme vuoroin entisiä naapureita yhteiselle lounaalle muistelemaan menneitä ja kertomaan nykyhetken kuulumisia.

Keiton kurpitsat olivat kasvaneet Paulin puutarhassa. Maustoin keittoa inkivääriraasteella ja vaikka se olikin kesäkurpitsaa ihan syötävää se olikin. Punajuuret, porkkanat ja perunat oli Hannu kasvattanut. Punajuurilaatikolle, jollaista en ollut aikaisemmin tehnytkään, hain ohjeita taas monestakin eri lähteestä. Kun tarpeeksi monta ohjetta yhdistelee, löytyy varastoista yhteen sopivia tarvikkeita. Eeva, taitava kokki, piti erikoisesti tästä lisäkkeestä. Mikä lienee ollut porkkanoiden lajike, ne olivat kovasti Arjan makuun sopivia. Possun sisäfilekin oli parahiksi kypsää. Maustoin sitä omenaviipaleilla, viime syksynä pakastetuilla. Samaa omenapakastetta käytin myöskin punajuurilaatikon maustamiseen, vaikka sitä ei ollut missään lukemassani ohjeessa.

Jälkiruuaksi sulatin syksyisiä mustikoita ja mansikoita, ihan omasta puutarhasta olivat lähtöisin. Vaniljakastikkeen keitin jälkiruokaa varten. Samalla kastikkeella kostutimme mustikkapiirakkapalasia joita nautimme kahvin kanssa.

 Olimme päättämassä kahvittelua kun Pirkkoliisa soitti pihamaalta, että hän ulkoiluttaa Noksua pihalla, metsätiet ovat niin jäätiköllä ettei sinne ole menemistä. Kupillinen kahvia ja pala mustikkapiirakkaa riitti vielä Pirkkoliisallekin.

 Eeva lupasi valmistaa seuraavan ystävälounaan. Vieläkin muistan Eevan edellisen lounaan, niin ihania makuja hän tarjoili.