20211016_163656%20%282%29.jpg

Kun ikää lisäätyy, alkaa erilaiset vaivatkin lisääntyä. Nivelrikko on vaivannut polviani jo toistakymmnetä vuotta. Nyt on lonkkaankin tullut erilaisia kipuja, kulumisia, joita täytyy tarkasti varoa. Polvet kuvattiin aikoinaan ja silloin määrättiin lääkettä jota olen käyttänyt. Lääkäri sitten kysyi, että onko vaiva parantunut, johon vastasin ettei ole parantunut, mutta ei ole pahentunutkaan.

Kesällä aloin miettiä mitä apua vaivoihini olisi fysioterapiasta, kun kävely alkoi olla vaivalloista. Sanoinkin että tarvitsen kävelemiseen kaksi jalkaa ja kaksi kättä, niin pitää varoa kipeää lonkkaa.

Selasin taas nettiä ja sieltä  ponnahti kotiseutini sivulta "Katin kuntoutus" sivu esille ja erityistä oli  kuinka Kati tekee hoitoja kotikäynneillä.Siitähän minä ilahduin, kun liikkuminen on kuitenkin kovin rajallista. Sähköpostin kautta sovimme ensimmäisen hoitokerran tapaamisen.

Kati tulee kotiini joka toinen viikko lauantaisin, iltapäivällä minun päiväunieni jälkeen.

Joka kerta hän teettää erilaisia voimaannuttavia lihasharjoituksia, joilla on tarkoitus lisätä jalkojen voimaa ja liikkuvuutta. Näitä harjoituksia teen päivittäin

Eilen ihmettelin Katille kuinka oikea jalka nousi harjoitukseen vaivatta. Tätä liikettä en ollut saanut ennen onnistumaan.

Lääkäriltä sain ohjeen;"käytä vaan Voltareeniä", luulen että fysioterapiastakin on hyötyä.