Lehdokki%20001.jpg

Valkolehdokit kukkivat metsikössä, viisi valkoista tuoksuvaa kynttilää on kukassa aivan metsänreunassa.

Lehdokki%20005.jpg

Eilisellä piharetkellä löyty muutakin merkitsevää, muisto myrskystä jonka nimeä en enää muista. Tästä kuvasta näkee kuinka louhikkoista tämä rantarinne onkaan. Turvana minulla oli suksisauva ja pieni tikkisaha, jolla oli tarkoitus nitistää kohdalle osuvia pieniä pihlajantaimia. Voimasakset olisi ollut kuitenkin sopivampe väline siihen hommaan.

Lehdokki%20006.jpg

Kuvasta ei näy kuinka mustikat olivat jo syöntikuntoisia tällä pienellä aukolla.

Lehdokki%20009.jpg

Eihan tällä kameralla meikäläinen saa hyviä kuvia, mutta jos tarkkaan katsoo voi havaita mutkittelevan, nyt jo  umpeutuvan  kaivannon, puolustuslinjan, joka on Suuriruhtinaskunnan aikainen, valmistunut 1916. Rakentamiselta suojeltu nykyään.

Lehdokki%20011.jpg

 Puolustuslinjan penkalta  nuoret kuuset alkoivat kuivumaan ja niiden tilalle, rehevään lehtomaahan istutin 60 kasvattamaani tammentainta. Nyt on aika tarkastella mitkä taimet ovat osuneet hyvään paikkaan ja raivata niille kasvutilaa. Takana olevat vanhat kuuset taitavat olla Suuriruhtinaskunnan ajalta, ikänsä päässä.

Lehdokki%20016.jpg

 Visakoivikko elää omaa elämäänsä. Jokunen voimakkaasti visainen on kuitenkin ilmestynyt joukkoon. Alue kannattaa pitää kuitenkin monilajisena, ettei isoja aukkoja ilmaannu vaikka joku laji ei onnistuisikaan. Tuuletkin kun ovat arvaamattomia.

Lehdokki%20026.jpg

Metsäretken jälkeen levähtelin ja ihastelin upeasti kukkivia sinivaleunikoita, joissa kimalaiset uutterasti hääräävät.