Cristata%20008.jpg

Olikohan viime kesä liian kuuma näille Himalajan kaunottarille. Vain yhdessä ruukussa on 5 kukkaterttua, neljässä ruukussa on yksi  kukkavarsi, kolmen ruukun kasvit pitivät välivuotta kukkimisessaan. Tämä Coelogyne cristata  laji on ollut minulla vuodesta 1984 lähtien ja vuosittain kasvit aina yllättävät .

Cristata%20011.jpg

 Suuressa ruukusssa kasvi kasvaa hyvin vuosittain uusia bulbeja, mutta kukkaan virittyminen on sitten eri asia. Tänä vuonna on vain yksi kukka.

  Eilen sain tehtyä pitkään mielessä olleen asian. Keitin edellisenä iltana ruispuolukkapuuroa ja sitä on turha keittää pientä määrää kerralla. Siis vettä yksi litra, kolme dl ruisjauhoja, 4dl Kostin tuomia puolukoita pakkasesta ja 1 dl sokeria, tunnin keittämisen se ruispuuro vaatii. Eihän tällaista määrää yksin jaksa syödä, niinpä jaoin osan kahteen rasiaa, toisen annoin Hilpalle ja toisen vein Ullalle.

 Ulla 91 v ilahtuu aina vieraista. Tällä kertaa hän tarjosi suolapähkinöitä, olinhan juuri lähtenyt aamukahvilta liikenteeseen. Kerroimme kuulumiset ja puhuimme vaivat ja sairaudet. Hänellä käy päivittäin kotipalvelun ihmisiä katsomassa mitä milloinkin kuuluu. Aamulla hän oli keittänyt pakastevihanneksista ja makkarasta keittoa. jota hän aikoi syödä myöskin iltaruuaksi.

 Kerroin Ullalle Paulan lähettämästä Katri tätini kuvasta ja hän näytti minulle serkkujensa läh ettämiä kuivia, tätinsä vanhasta historiaa kunnioittaen kunnostetusta talosta. Ulla katsoo paljon tv-ohjelmia, kysyinkin onko hän katsonut viimeistä Inhimillinen tekijä jaksoa. Heti muistui Ullankin mieleen Ilkka Taipaleen paita-pusero. Virkaten päärmätty kaula-aukko, ihmetteli Ulla. Kuinka niin paksuun kankaaseen saa virkkaamalla päärmeen, ihmetteli hän. Neulalla se oli tehty, pykäpistoilla sen teko onnistuu, lohdutin häntä, ja Ullakin hyväksyi asian

 Ihastelimme kaunista keväistä päivää ja kuinka helmikuussa niinkuin sanotaan, "räystäät tippuvat"