R%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4%202.5.2014%20004-n

Hätäisesti otettu kuva räntäsateessa. Koetin saada kuvaan vähän sadettakin, sade ei kuitenkaan osunut tälle eteläiselle seinustalle. Hyasintit kukkivat ja tuoksuvat, jo yksi tuoksuva kukka jättää mieleen tuoksumuiston.

R%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4%202.5.2014%20005-n

Naapurin kissa kurkistaa rinteessä. Otti jalat alleen kun yritin uutta kuvaa. Kolme eriväristä kissaa pitää tätä pihaa reviirinään.

R%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4%202.5.2014%20006-n

Otin kuvan sisältä ikkunasta ja siinähän onkin räntää ilmassa.

Eilen oli taas Asko-Ahdin antimia, tällä kertaa lämmintä savulahnaa. En oo eläissäni syöny niin maukasta savukalaa kuin eilen savustettu kala oli.  Kaksi rasiallista laitoin pakasteeseen. Ruisvoileivän päälle laitettu kala ei kaipaa mitään mausteita, se on täydellistä herkkua sellaisenaan.

 Keväisistä töistä puhuttiin eilen Askon ja Siljan kanssa. Kerroin heille mitä vahinkoja myyrät ovat tehneet puutarhassa talven aikana. Piparjuurihan oli hävinnyt kokonaan, hyvin oli kelvannut myöskin saksankirveli. Muutama sivuverso pilkottaa jostain. Saksankirveli on yksi minun keväisistä villivihanneksista aamiaisleipien päällysteenä. Kasvihuoneen takana, johon oon koonnu syksyisin maatuvaa puutarhajätettä, on nykyään hyvin möyheää maata. Syviä onkaloita ilmaantuu joka puolelle. Myyrien karkottamiseen sain Askolta hyvän neuvon, tuomen oksat maahan upotettuna. Niinpä heti aaamulla könysin talon takana kasvavan tuomen juurelle ja leikkasin tuoreita tuoksuvia versoja, joilla yritän karkottaa myyrät pois ainakin kasvihuoneesta. Pilkoin oksat kappaleiksi ja upotin niitä maahan. Yhden latvaverson painoin kukkapenkkiin ja annoin luvan, että jos se haluaa se saa kasvaakin siinä! Toisen aion laittaa kasvamaan siihen möyhennettyyn maahan, heti kasvihuoneen taakse.

  Tuomenoksia oon aikaisemmin käyttänyt jänisten torjuntaan, nyt kokeilen niitä myyrien torjuntaan maahan upotettuina