IMG_0708-normal.jpg

 Tällaiseen kakkuun löytyy aina tarvikkeita kotoa, vaikka kaupoilla käynnistä on lähes viikko. Tämä kakkun kuva on vuodelta 2011, valmistin sen Matti Heikkisen mitalin kunniaksi. Näille uusille kultamitallisteille piti tehdä taas uusi kakku, muuten samanlainen, mutta kinuskikuorrutetta tuli niin paljon, että kakku piti laittaa suuremmalle vadille, ettei herkullinen kinuski mene hukkaan. Kutsuin naapurit Pirkon ja Kostin kakkukahveille, ja puhumaan kisoista. Vähän meitä harmitti se saksalaisen ladunvaihto, halusi kiilata Samin eteen, myöhästyi vain 0,02 sekunttia. Haeskelin netistä sitä Samin lausuntoa, jossa hän kuittaa Lapin sodan aikaisia kalavelkoja. Onhan se haastattalu jossain, en vaan jaksanut haeskella.

 On se Talvisotakin mainittu Venäjän historiassa,koska venäläinen jääkiekkoilija tappion jälkeen uhosi suomalaisten vihaavan venäläisiä talvisodan vuoksi. Tässä tulee mieleen se ikiaikainen totuus, että isien pahat työt muistetaan kolmanteen ja neljäteen polveen.

27.2.2014 Katsoin "tuubista" videon osoitteesta: Jauhojärvi Tscharnke Krjukov Sochi 2014  Piti katsoa oikein kaksi kertaa, tuntu niin hyvältä. Video on kuvattu ylhäältä, kilpailijoiden ajolinjat näkyy selvästi.