Eilisen päivän tuotos! Luin jostain Vuodatuksen blokista, että kalikääryleiden kaalin voi pakastaa ja siitä on sitten helppo valmistaa kääryleitä. Tämä minun kaalini oli niin suuri, että vuorokauden pakastaminen ja sulatus jääkaapissa ei tuotanut riittävän pehmeitä kaalinlehtiä. Syksyisestä tuoreesta kaalista onnistuminen on varmenpaa. Tämän ison kaalin lehdet kyllä irtosivat helposti, mutta niitä piti kuitenkin käyttää kiehuvassa vedessä ennenkuin ne pehmenivät taivutettaviksi. Täytteeksi keitin tummaa pikariisiä, ja jauhelihaa oli 400 grammaa, mausteet laitoin maun mukaan eli suolaa, valkopippuria ja meiramia. Kääryleitä tuli noin 30 kpl, maistiasia söin viisi kpl ja maut tuntuivat olevan kohdallaan!
Ja hinta näille kääryleille: kaali 3,17€ , jauheliha 2,00€ ja riisiä muutamalla sentillä, vähän siirappia ja muutama voinokare.
Rossioglossum grande availee kukkiaan. Tämän lajin olen hankkinut v. 1984 ja sitä on nyt kolmessa ruukussa, joissa kahdessa on nyt nuppuja.
Kommentit