Diet_of_Porvoo.jpg

 Netistä kaapattu kuva Porvoon valtiopäiviltä vuodelta 1809. Onkohan tässä kuvassa myöskin valtiopäivämies Heikki Tervonen, joka edusti talonpoikaissäätyä näillä valtiopäivillä.

Tanssi%20yli%20hautoja%20034.jpg

Aleksanteri 1 kävi tervehtimässä Heikki Tervosta 1819 Suurella Suomenmatkallaan palatessaan Kajaanista. Kainuun maantiet olivat siihen aikaan kurjassa kunnossa, ja matkan seurauksena aloitettiin tehdä suorempaa maantietä Kajaanista Iisalmeen. Yksi kumma mutka ainakin jäi silloiseen tiehen, jonka Kekkonen tullessaan presidentiksi ensimäiseksi töikseen korjasi. Lapsena kolumatkalla kuvittelin, että jos tuo tie menisi tuosta suoraan joen yli, koulumatka lyhenisi muutamalla kilometsillä. No, Kekkonen pani toimeksi ja mutka oikeni.

Tanssi%20yli%20hautoja%20008.jpg

Tästä elokuvasta minun piti kuitenkin kirjoittaa.

Tanssi%20yli%20hautoja%20035.jpg

Ensiksi ilmaantui tekijöiden luettelo ja siinä osui silmiini että lavastusksen oli tehnyt Karl Fager , meillähän on yhdessä taulussa hänen nimensä. Upeaa työtä oli lavastaja tehnyt tähän suomalaisesta historiasta kertovaan elokuvaan.

Tanssi%20yli%20hautoja%20009.jpg

Eikä kauniinpaa henkilöä olisi löytynyt Aleksanteri 1 osaankaan.Tanssi%20yli%20hautoja%20031.jpg

 Mamselli Ullan harras toive toteutui ja Suomi korotettiin kansakuntien joukkoon. Ulla epäili että Suomen tulevaisuus riippuu itsevaltiaan oikusta, vaikka keisari oli luvannut tuoda vaurautta ja sivistystä suomen korpimailla. Ehkä tällä Ullan tarinalla on ollut jotain osaa maamme kehitykseen.