Kevätherkkujen aikana kierrellään lähipientareet tarkkaan, seuraten mitä milloinkin maasta ilmaantuu pöytään ja pannulle pantavaksi. Aamu alkaa villivihannesten haeskelulla. Huhtikuun lopulta alkaen löytyy jo pieniä annoksia villivihannespeston aineksiksi. Silloin kauppojen salaatit kalpenevat makujensa puolesta ja jäävät meiltä ostamatta. Peston ainekseksi löytyy voikukan lehdet, saksankirvelin nuoret versot, poimulehden avautuvat lehdet, nyt jopa nousevat kukka-aiheet, ruohosipuli on varma kevään maku. Maustekasveista löytyy salviaa ja  erilaisia minttuja joita on istutettu eripoulille puutarhaa. Pieni aamulenkki pihamaalla ja on makoisat höystöt aamupalan painikkeeksi.

    Horsmakeitto viettelee maullansa, nokkoslettukestejä vietetään tietenkin kevään kunniaksi. Mutta sitten tämän hetken erikoisuudet. Ensin ilmaatuvat korvasienet, niitä löytyy useampi annos keitettäväksi. Olen jo oppinut käyttämään säästeliäästi, juuri sen verran, että tulee kerralla syötyä, eikä hienoja makuja mene hukkaan.  Huhtasienet ne vasta ovat herkkujen herkkuja, ne täytyy vain laittaa heti poimisen jälkeen pannulle voihin paistumaan ettei pilaantuminen saa sijaa. Silloin löytyy pakastimesta omatekoisia sämpylöita ja tietää että kevät on antanut pöytään parastaan.

    Nämä keväiset oman pihapiirin antimet vetävät vertoja maailman parhaille makunautinnoille!