Paarmat%20005.jpg

Lauantai meillä oli toimelias päivä. Oli suunniteltu metsäreissu ja metsätien ojien perkausta. Eevalla ja Vesalla oli moottorisahat työkaluina, minulla oli voimasakset. Päivä oli helteinen ja sen  jälkeen, kun oli raivattu se minkä jaksoimme, suunnittelimme nuotion sytyttämistä. Ilma oli kuitenkin sakeanaan paarmoja, eikä enää tullut mieleenkään jäädä väsyneenä paarmojen kiusattavaksi. Nopeasti kotipihalle ja pihatakan virittämiseen. Tehtiin kuitenkin pieni lenkki matkan varrella ja Eeva kävi varaamassa peliajan kylän tenniskentälle.

 Aterian ja pelin jälkeen lomalaiset innostuivat vielä puunkaatohommiin. joka oli määrä tehdä lauantaina, mutta sateen uhka aktivoi vielä illansuussa raivuuseen.

Tuomen%20kesyttely%C3%A4.jpg

Vesa on aloittanut kamppailun laajalle levinneen tuomen kaatamiseksi. Monirunkoinen ja haarainen tuomi oli voimissaan, mutta nujertui kuitenkin voiman edessä.

vesa%20kaataa%20tuomea%20011.jpg

Tässä Vesa on vielä pilkkomassa tuomea ja seuraavaksi hän kävi pihlajan kimppuun. Se olikin vähän helpompi homma. suorat varret ja väljemmin tilaa toimia. Nämä tuoreet puut versovat hanakasti ja jos aikoo pitää näköalan avoinna, uudet versot on poistettava vuosittain.

vesa%20kaataa%20tuomea%20023.jpg

Yksi runko on pihlajalla vielä pystyssä, mutta vuolteen pinta on jo näkyvissä näiden tuuheiden puiden poistuttua näkökentästävesa%20kaataa%20tuomea%20029.jpg

Vesakin saa lopulta vähän huoahtaa ja kuoriutua raskaista metsurin vaatteista. Eeva oli huolehtinut saunan lämmityksestä ja se oli mieluinen paikka rentoutua työteliään päivä jälkeen.