Omenatorttu%20003.jpg 

Rantapuutarhan omenoista teki mieli valmistaa jotain herkkua. Nettiä selaillen löytyi paljon hyviä ohjeita ja niitä mielessä pyöritellessä ja jääkaapin sisältöä vertaillen, valmistin paistoksen oman ohjeen mukaan.

Sulatin ja ruskistin voita paistinpannulla,  lisäsin sokeria joka myöskin vähän karamellisoitui. Omenanpalat lisäsin seokseen, kypsensin niin kauan että omenat kypsyivät. Jäähdyttelin vähän omenaseosta ja lisäsin päälle kardemumalla maustetun taikinan. Siihen löytyi jääkaapista kaksi munaa, kahden kermapurkin loput. vähän sokeria, rypsiöljyä rasvaksi ja varovasti vehnäjauhoja. Paistamisen jälkeen kumosin paistoksen vadille.

 Aikamoinen lovi tuli paistokseen siinä maistellessa. Muutaman palasen laitoin pakkaseen ja loput tarjosin seuraavana päivänä vieraille valmistamani vanilajakastikkeen kanssa.