Laurikin huokasi kahvia laittaessaan, ettei ole elämässään vielä tällaista hellettä saanut kokea! Mittari näytti meidän mäellä 33.5 astetta, tälläkertaa plussaa. Hänelläkin on jo takana yli 82 vuotta, ja lähes kaikki vielä muistissa, joten kokemusta on kertenyt monenlaisista kesistä.

      Minä keräsin ne vuosikymmenten takaiset villalanka nyttöset hellepäivin askareiksi, sekä lankoja että hellettä on riittänyt joten minulla on nyt valmiina 20 pientä pannulappua, kaikki erivärisiä ja melkein taideteoksia. Lankoja on vielä jäljellä, aina tuntuu että niistä saa vielä pari lappusta, ja kuitenkin lankoja riittää. Laitoin jo kaikki valkoiset kaappiin takaisin, niitä oli kaksi pientä muovipussukkaa. Näitä virkatessa on todella saanut muistella mennyttä aikaa, ainakin 50 vuoden takaisia nyttösiä on ollut käytössä.

     Vertasin itseäni noihin eteläisiin ikäisiini vanhuksiin, jotka istuvat kadunvarsilla virkkaustyö käsissään. Lauri sanoikin, että siinähän on sormijumppaa jota hänkin on opetellut kuntoutusjaksoilla!

     Passifloora, tämänkeväinen alku, on puhjennut kukkimaan ja sen tuoksu on paratiisillista. Se onkin siis tässä ja nyt!