20211114_081721%20%282%29.jpg

Eilen puhuttiin fyssari Katin kanssa ruuasta. Kerroin hänelle aamupalasta, joka pitää nälkää loitolla neljäkin tuntia.

Pohjana lautasella on juurileivän viipale pieninä murusina, mungpavun ituja vajaa desilitra, viipale juustoa ja kinkkuleikettä, salaattia ja tomaattia. Kostutan leivän kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Salaatin ja tomaatiin maustan tavallisella kastikkeella. Lusikkaruokaahan se lopulta sitten onkin.

Katii ihmetteli ituja ja näytin hänelle kuinka valmistan niitä. Hänestä eri työvaiheet näyttivät työläiltä. En muista kuinka kauan olen näitä idätellyt. Kuusi vuotta K-kauppias on tuonut minulle tilaamani ruokakassin joka viikko. He tilasivat myymälänsä valikoimiin mungpavut, jotka olivat minulle jokapäiväinen tuote aamupalalla.