Raad%20002.jpg

Annimarin Egyptistä adoptoima pieni  koira on jo oppinut kuvattavaksi. Raad on hänen nimensä ja arabiaksi se tarkoittaa

 ukkosta

 Raad%20007.jpg

Tässä hän tutustuu tutustuu sinivaleunikoiden taimiin, jotka varasin Eevan kuoronjohtajalle vietäväksi.

Tällä kertaa ne eivät sopineetkaan matkalaisten mukaan.

 Eeva oli vähän huonovointinen jo saapuessaan torstai-iltana ja perjantaiaamuna hän oli jo toipilaan tuntuinen. Niveliä oli särkenyt jo muutaman päivän ja häntä oksetti ja mahakin oli kummasti sekaisin. Tietysti teimme analyysin että flunssa on kovasti tulollaan. ja Eeva huolehti että toivottavasti tämä ei tartu sinuun  Nukkumisesta ei ollut tullut mitään mahakipujen vuoksi. Mustikkasoppaa tarjottiin ja hiilitapletin löysin jostakin.

 Iltapäivällä hän koettelin mahankuvettaan, että jos tämä onkin umpisuolentulehdusta? Laittaituivat lähtöön, Eevalle varattiin hyvä tyyny ja paksu täkki peitteeksi. Yksityisellä lääkäriasemalla lääkäri oli minuutissa tehnyt tutkimuksen: aivan selvät umpisuolen oireet.

 Jorvissa oli sitten hoito alkanut. Eevan mukaan työssä olivat olleet ihanat hoitajat ja lääkärit, kun vain ensin olivat löytäneet suonet joihin hoitoa voi antaa, niin oli elimistö kuivunut oireiden aikana.

 Muistan kuinka isäni s.1909- 2006 umpisuoli leikattiin hänen ollessaan jo yli yhdeksänkymmentä vuotta vanha ja asui jo hoitokodissa. Hän ihmetteli kuinka sai elää näinkin vanhaksi ennen tätä leikkausta, kun taas hänen isäsä Jaakko s. 1868- 1946 lähes rampaantui umpisuolenleikkauksen jälkeen.

Raad%20016.jpg

 Katsura levittää lehviään sinivaleunikoiden päälle, niinpä irroitin pari suurta yksilöä ja jaoin ne ja istutin toiselle puolelle entisiä jo yli kymmenen vuotta viihtyneitä kaunottaria. Jakopaloista riittää jo muillekin jakaa.