Sain kuin sainkin siirrettyä tuon Antin skannaaman Al_ Ahramin kuvan. Lehden takasivulta, siis siltä minkä egyptiläiset ensinmäisenä lukevat. Rauhallista tuntuu olevan ainakin Alabasteri moskeijan aulassa, jossa kuuntelemme moskeijan ihanuuksista kertovaa  opastusta.

     Ikuinen Egypti kiehtoo aina mieltä, kiinnostus alkoi Waltarin Sinuhe - tarinan kautta. Lauri luki äsken ääneen kappaleen Tom Erik Arnkilin kirjasta Kuninkaan Korva Osa kaksi, jossa noustaan Hatshepsutin temppelin raunioituneita portaita. Portaikko on sittemmin kaivettu hiekan alta esiin ja retkemme aikana otettiin nillä rapuilla viimeinen kuva Tanskan kuningattaresta ja puolisostaan Henrikistä. Lauri oli jo ottanut muutaman rullan kuvia ja sanoi että ei enää yhtään kuvaa Margaretista, sanoin että ota vielä yksi kuva minusta, eikä ole väliä vaikka Margaret on samassa kuvassa. Kuninkaallinen laaja seurue näkyy koko portaikon leveydellä.

     Jälkeenpäin on tullut mieleen, olimmeko me, suomalainen turistiryhmä varmistamassa turvallista kulkua arvovieralle Lännen maassa, Kuninkaiden Laaksossa.