Kirjasta%20kuva%2018.2.2914%20003-normal

Vähän hämmentävä kuva jäi tästä iltaisin lukemastani kirjasta. Iltalukemiset eivät saa olla jännittäviä, ettei unet karkaa liian kaus. Tutkimusmatkailija ja kartoittaja seikkaili vähäisen retkikuntansa kanssa lähes tutkimatonta eteläamerikkaa.

Kirjasta%20kuva%2018.2.2914%20001-normal

 Ensimäinen retki oli vuonna 1906-07  Viimeiselle matkalle hän varustautui vuonna 1925  Ensimäisen retken kerronta avaa uuden näkökulman meikäläisen maailmankuvaan. Raaimpia kuvauksia en pystynyt lukemaan. Koetin verrata suomalaisten elämää ja moraalia samaan aikaan. Luulen että ihmisen henki oli meillä kuitenkin vähän arvokkaanpi kuin näillä villeillä seuduilla. Eurooppalaiset, jotka olivat asettuneet asumaan maahan, taantuivat lähes villien heimojen tasolle.

  Kultaa, hopeaa, timantteja sieltä haettiin,. Hopea oli niin halpaa, että hevosten hopeiset kengät olivat halvempia kuin rautaiset. Joet antoivat myöskin meripihkaa. Kirjassa onkin milenkiintoinen kirjoitus tämän mantereen kehityshistoriasta.   Samoin erinäköisten intiaanien tarinaa verrataan maailman historiaan

  Tämä kirja sopii Helenalle luettavaksi, hän on kiinnostunut matkailusta.