Lauri hyväkuuloisena kuuli ovikellon soivan, päivä oli jo lähes puolessa ja naapuri, metsästäjä, oli soitellut mutta eihän meidän puhelin kuulu makuuhuoneeseen. Metsästäjän kotona oli keskusteltu ammutusta jäniksestä, joka oli riippunut jo muutaman päivän liiterissä. Nylkeminenkin oli tuntunut työläältä ja sitten vielä ruuaksivalmistaminen, kun pakastin oli täynnä entistä saalista." Minä vien sen, h####i  Laurille, oli metsästäjä hoksannut. Niinpä minulta kysyttiin miten kävisi jänispaistin valmistaminen? Lauri kyllä nylkisi ja paloittelisi. Muistin sen teeripaistin jonka sain onnistumaan ja aioin yrittää, mutta syömisestä en ollut aivan varma. Metsästäjä lupasi tuoda oman valmistusohjeensa ja vähän nettiä selaillessa se olikin melkein samanlainen kuin muillakin riistaruokien valmistajilla. Salvialla ja punaviinillä höystettynä.

     Ensimmäinen ongelma ilmaantui lihapalojen huuhtelussa, lihasnesteitä irtosi useampan huuhteluveteen. Pilkoin kuitenkin yhden reisipalan ja ruskistin niitä huolellisesti voissa ja laitoin mausteiden kanssa kiehumaan. Yhden yrttimausteen hain kasvimaalta, taisi olla kirveli jonka vielä tuoksuvat kuivat varret lisäsin padan mausteiksi. Alkossa saimme hyvää palvelua kun ihmettelimme hyllyjen äärellä että minkälaisen   viinin jänispaisti vaatii.

    Iltaruuaksi sitten valmistin hyvän perunamuusin voin kera, ruskistin herkkuvihannesta lanttua pannulla, pakasteesta sokeroitua puolukkasosetta, ja aluksi varovaisesti sitä riistapataa lautaselle,ja kaikki nämä yhdessä muodosti aterian  josta totesimme ettei ruuan tämän parempaa tarvitse ollakaan.

      Parhaat osat jäniksestä laitoin pakastimeen tulevia herkkuhetkiä varten