20200717_102845%20%282%29.jpg

Vesitilanne varmistettu lähdevedellä kaivon pumppuremontin ajaksi. Aika rassaa kaikkea. keskiviikona huomsin vedenpaineen laskeneen kun avasin keittiön hanaa. Varasin vettä illan ja yön käyttöä varten.

Meidän vesihuolto on toiminut taitavien asiantuntijoiden varassa ja niinpä ajattelin että huomiseksi sen saavat korjattua. Reija oli soitellut, että on matkalla vieraaksi ja vesitilannetta ajatellen ehdotin hänelle uutta hienoa majapaikkaa yöpymispaikaksi.

Näillä ijillä on oppinut varautumaan erilaisiin yllätyksiin ja aina on varastossa muutama vesitilkka. Nyt kesäaikaan talon nurkalla on iso saavi sadevettä puutarhan kastelua varten varattuna, nyt sitä on käytettävä vessan huuhtelua varten.

Reija soitteli aamulla ja kyseli mitä vesitilanteelle kuuluu, en tiennyt enenpää asiasta ja toivoinkin tuliaisiki paria lähdevesikannua.

Pumppuongelma olikin todellinen ja uuden laitteen saaminen paikalle kestää oman aikansa.

Reija poikkesi tullessan ruokaostoksilla ja toi valmiita ruokia joita lämittelimme, perunoita hain omasta pellosta. Illansuussa kun vesitilanteen koko valkeni, Reija haki kaupasta lisää lähdevettä ja toi muutamia tarvikkeita joita voi käyttää vesitilanteen renkatessa.

  Kastelukannulla on helppo kuljettaa tarvittavaa vettä yläkertaan. Pieni allas täytyy varata käsienhuuhtelua varten, onhan tullut tavaksi huuhdella kädet aina heti pienenkin askareen jäljiltä.