20210103_131759.jpg

En löytänyt sitä kuvaa, jossa olen samassa kuvassa kuin Tanskan kuningatar Margareta, löysin kuvan jossa tervehdin opas Mohamedia. Lauri otti kuvan ja Mohamed meni tervehtimään suoraan Lauria. Kuulin kun joku meidän ryhmästä sanoi " tuo tuntee nuo". Muhaned muisti meudät edelliseltä Kairon matkalta. Tästä matkasta pyramideille egyptiläinen sanomalehti Al Afram kirjoitti, että maassa kaikki hyvin, turismi toumii! Kuva jossa minäkin olin, oli lehden etusinulla, eli takasivulla.

 Tamä matka tapahtui dramaattiseen  aikaan. Egyptissä oli poikkeustila, armeija oli saanut torjuttua kaappaajin hyökkäyksen pyramideille. Ruotsin pääministeri Palme oli saanut surmansa Tukholmasa.Kuulimme sen uutisen Luksorin lentokentällä odottaessamme lähtöä Kairoon. Joku oli kuullut uutisen yöllä kansainväliseltä uutissivulta. Tanskan hallitsija oli vierailulla Luksorissa. Meidän suoalaisten ryhmä turvasi osaltaan kuninkaallisten matkaa, sillä saimme nähdä aivan upeita hautakammioita, jotka jäivät ikuisesti mieleen.

Nyt Tanskassa on hallitsija vaihtunut. Vielä en ole kuullut uutista millä tittelillä entistä kuninngatarta tullaan tulevaisuudessa kutsumaan. Toivon hänelle voimia tuleville vuosille.