Riita%20marjoista%20003.jpg

Annan perheellä oli poimittu vadelmakiintö täyteen, ja hän soitti eilen että huolitko puutarhavadelmia, jos hän poimii ja tuo ne minulle. Vadelmia en ole saanut moneen vuoteen, ja tuli heti mieleen että nytpä keitänkin Vesalle aamiaismurojen höysteeksi makeaa kuningatarhilloa mustikoista ja vadelmista. Puolukka- ja omenahilloa olen tarjonnut Vesalle, jos hän on kaivannut marjoja murojensa päälle.

Riita%20marjoista%20005.jpg

 Lähdin mustikkametsään ajatuksella, että poimimpa Annalle mustikoita vadelmien tilalle. Kaksi poimuria oli tarkoitus antaa Annalle, yhden täyden poimurin keräsin hilloa varten. Mutta Annalla oli toiset suunnitelmat, "ei, hän ei ota sinulta mustikoita, on vielä viimevuotisia ja uusia on tulossa." No, tastähän meille kimposi pienoinen riita, sanoinkin Annalle että harvoin me riitaan on päästy. Pienen neuvottelun jälkeen pantiin riita puoliksi, Annan koriin joutui kaksi litran tölkkiä mustikoita ja mina sain kolme ja puoli litraa hänen keräämiään vadelmia.

Riita%20marjoista%20008.jpg

Rasiat laitoin pakkaseen.

Riita%20marjoista%20007.jpg

Ison kattilallisen keitin ihanaa mustikka-vadelmahilloa. Talvella nautitaan näitä lettujen ja puurojen höysteenä ja Vesallekin on nyt murojen kanssa makeaa hilloa.