Este%20006.jpg

Heräsin yöllä, ja kun makuuhuoneessani ei ole verhoja, huomasin että koko havaitsemani maailma oli peittynyt kullanväriseen huntuun. Siinä vaiheessa en vielä ollut valmis hakemaan kameraa alakerrasta ja kuvaamaan näkyä, mutta hetken katseltuani virkosin senverran, että mietin näyn olevan harvinainen ja kömmin ylös ja huomasin että koilisessa oli samanlaista hehkua. Aurinko oli nousemassa ja matalalla riippuvat harsoiset pilvet saivat tumman kullan värin.

Näistä erikoisista sääilmiöitä jäisin paitsi enkä saisi nauttia, jos harrastaisin verhoja makuuhuoneessa.

Este%20013.jpg

Nyt näistä taivaallisista ilmiöistä vähän arkisimpiin asioihin. Kompostini on aitan takana ja biojäteastiaa tyhjentäessä kuljen aina tätä kautta, mutta nyt mennessäni hyskän nurkalle, edestäni lehahti nopea häivähdys. En tajunnut heti että pieni lintuhan siitä hyskän nurkalta säikähti lentoon. Nurkkaan olen laittanut pystyyn erilaisia tarvitsemiani juttuja, ja siihen vanhan lattiapesimen päälle oli lintu kasannut pesänsä. Yksi vihreä, tummapilkkuinen muna oli vierähtänyt pesän reunan ulkopuolelle. Myöhäinen pesintä se on vaikka harmaasiepolle.

Mietin jo, että missä pienet linnut täällä pesivat. kun yhtään pönttöä ei ole tarjolla. Suojaisa metsikkö turvaa linnuille kuitenkin pesimisrauhan, koska oravat viihtyvät niillä pihoilla joilla niille on ruokaa tarjolla.

 Laitoin kottirärryt merkiksi nuuttuneesta kompostireitistä. Reitti piti vain raivata puhtaaksi nokkosista ja vadelmanvarsista.

 Ja vielä maallisimpiin asioihin. Tein kauppalistaa valmiiksi ja ensimäiseksi tuli mieleen kukkamulta. Toinen vähisssä oleva tarveaine on hammastahna, listahan on muutenkin pitkä, sillä edellisen kauppamatkan päiväys on 10.6 . Kaikkia tarvitsemiani ruokatarvikkeita on vielä yllin kyllin, kun pientareilta saan jo salaatit ja perunat.

Este%20009.jpg

Kaikkiaan kuusi kukkaa innostui tämä kaunotar avaamaan. Laitan pari uutta versoa kasvamaan ja tähän sitä kukkamultaa tarvitaan.