Lounas%20005.jpg

Muutaman kukan sai tämä lehtikaktus aikaiseksi tänä keväänä. Loistaviahan ne kukat kuitenkin ovat ja tamäkin laji on harvinainen nykyään, joten vaalin sitä että laji säilyisi.

Lounas%20004.jpg

Eiliselle lounaalle loihdittiin taas uusia makuja. Tutkittiin Helenan kanssa pakkaskaapin sisältöä, että mitähän sitä valmistetaan Atria Takuumurean paistin kumppaniksi. Perunamuusia oli jäänyt edelliseltä haukipihvi aterialta. Haukipihvithän olin maustanut rohkeasti uudella vuohenputki mausteella, joka olikin Helenalle ja Juusolle, joka on todellinen kulinaristi, yllätysmaku ja vahvisti sopivasti neutraalia hauen makua.

 Muusiahan meillä siis oli, mutta mitä sen lisäksi valmistetaan? Pari pientä pussia parsakaalia ja pussi lehtikaalia jäi käsiin. Sitten ehdotin  Paulin kasvattamaa kesäkurpitsaa, jota olin pakastanut ison levyllisen. Nuoret innostuivat heti ja Juuson tehtäväksi jäi googlata tälle kasvikselle passeli valmistusohje.

Sipulia kuullotettiin voissa ja sillä aikaa kesäkurpitsakin oli jo sulanut. Mutta mitä laitetaan mausteeksi, sitä mietittiin onhan kesäkurpitsa miedon makuista ilman mausteita. Ehdotin taas sitä eilistä maustetta, eli vuohenputkea. joten taas pientareille keräämään hortaa. Mukaan löytyi muutama lehdykkä saksankirveliä ja näillä mausteilla jatkettinn ruan valmistamista. Mustapippuri tuntui sopivalta lisältä tälle koosteelle. Kermaa lisättiin ja päälle laitettiin muutama viipale Valio Oltermanni cheddaria.

Eikä aikaakaan kun päästiin taas maistelemaan uusia makuja, ja tuntui kuin niistä olisi jäänyt mieleen hyviä makumuistoja. Helena ja Juuso halusivat tutustua lähemmin kasviin nimeltä vuohenputki ja hypistelivaät tuoretta versoa hyppysissään ja hyväksyivat uuden maun.

 Jotenkin muistelen uhonneeni, että kaikkea muuta hortaa pystyn käyttämään, mutta en vuohenputkea, vaan kuinkas taas kävikään.