Eilinen kylän koulun 120 v. juhla viritti kyläläiset täyteen juhlatunnelmaan. Edellinen kaksipäiväinen meidän vanhempien hyvin muistama 110 v. juhla, oli näille nykyisille koulun oppilaille kaukainen hämärä muisto, olivathan he silloin kaksivuotiaita tai sitä nuorenpia.

         Juhla alkoi kakkukahveilla ja näyttelyllä koululla. Oppilaat ja opettajat olivat koonneet näyttelyyn koulun historiaa varhaisista ajoista asti. Tungokseen asti ihmiset hakivat ja kuvasivat koululaisista eri aikoina otettuja luokkakuvia. Hakivat niista itseään, vanhempiaan ja isovanhempiaan. Vanhin luokkakuva oli vuodelta 1919 , siitä kuvasta ei tainnut enää tuttuja löytää. Tilat joissa koulu oli toiminut oli kuvissa hyvin tunnistettavissa, kouluhan on toiminut samalla mäellä koko 120 vuoden ajan. Entiset oppilaat, nyt jo iäkkäinä, olivat innoissaan ja muistelivat tapahtumia omalta kouluajaltaan.

         Juhlatilaisuus oli Seurantalolla, joka oli tupaten täynnä osallistujia. Oppilaita on nykyään 51, ja heidän vanhempansa ja isovanhemmat ja entiset oppilaat täyttivät juhlapaikan. Opettajat olivat tehneet valtavan työn kaikkien esitysten harjoittamisessa. Koulun ensimmäisten oppilaiden sisäänkirjoitus oli ohjelman aloituksena. Kouluun tulijat sanoivat nimensä ja isänsä nimen. Siitä ohjelma lähti historiaa sivuten, opettajien juontojen mukaan. Oppilaat olivat reippaita ja kaikki saivat osallistua esitysten suorittamiseen. Heistä loisti valtava ilo ohjelmansuoritusten aikana.

         Lauria, joka on tullut opettajaksi tähän kouluun 1952, ja kun oikein tarkkaan laskee siitä on aikaa jo lähes 60 vuotta, oli pyydetty muistelemaan omaa opettaja-aikaansa, joka loppui vuonna 1988. Lauri, joka vastaa usein kysymykseen ei,ei ja ei, olikin nyt innoissaan ja sanoi "että nytpä en vastannutkaan ei". Oli vaan ottanut tämän minun blogin teeman, eli "Hataria muistikuvia". Sehän sopi hyvin, onhan vuosiluvut ja muut viralliset asiat kerrattu jo moneen kertaan. Monen kuulijan mieleen palasi tapahtumia vuosikymmenten takaa. Erikoisen lämpimästi Lauri muisteli keittäjä,siivooja vahtimestri Helmin työtaakka 50-60 luvulla. Paperinkeräyshanke, joka tuotti koululle kaksi televisiota, urheiluvälineitä, soittimia ja rahaa retkikassaan oli myös vanhemman väen muistissa. Nämä Laurin hatarat muistikuvat oli sijoitettu oppilaiden ohjelman väliin ja tuntui kuin hekin olisivat jaksaneet kuunnella näitä muisteluita.

      Juhlan päätyttyä kollega 23 vuoden takaa tuli halaamaan ja kiitteli muisteluita ja sanoi riemuissaan, että oli kummallinen työpaikka, ei ollut työpaikkakiusaamista eikä seksuaalista häirintää. Ilo menneistä yhteisistä työvuosista oli lämpimänä muistissa