Vielä eilen näytti syksyltä. Aurinko paistoi ja odotellessani vieraita, söin puolukoita pientareilta. Pitokokki Brita kävi keräämässä paratiisiomenoita puusta ja puun juurelta. Omenat olivat vielä hiukan jäisiä edellisen yöpakkasen jäljiltä. Keräsi myöskin talviomenoita, nekin kohmeisia. Eilen kävin laitattamassa talvirenkaat autoon, tilatessani vaihtoaikaa, Ismo kysyi: Onko paniikkia? Sanoin ettei ole. kävin kaupoilla ja kaikkea tarpeellista on moneksi päiväksi.
    Hämärissä alkoi sitten sadella hiljalleen lunta, auton katto oli valkoinen. Yöllä heräsin johonkin aikaan ja maisema oli valkoisena, ja sähkö katkesi hetkeksi. Katkos oli lyhytaikainen, mutta herätti kuitenkin varautumaan vedenvaraamiseen. Muutama ämpäririllinen riittää minulle kylpyhuoneeseen ja muutama kattilallinen juomavedeksi.
    Kymmensenttisen lumikerroksen kolasin parvekkeelta aamutuimaan. Olin juuri menossa kuvaamaan talvista maisemaa, kun tieltä alkoi kuulua kolinoita, ja kuinka ollakaan, pihatielle vyöryi traktori. Seppo sieltä tuli lumiauran kanssa, pieni poikansa kyydissä. Pysäytti koneensa ja kysäisi, jatketaanko edellistä kontrahtia. Tokihan jatketaan!