IMG_0735.jpg

Nyt, hämärissä on ollut hyvä aika kutoa sukkia auringonvaloa hehkuvasta langasta. Joskus aikoja sitten tilasin kauppiaalta sukkalankaa ohjeella; "värillä ei ole väliä"  Vähän hämmästytti voimakas oranssi, joka melkein häikäisi silmiä.

 Muutamat oranssit sukat sai Hellevi mukaansa tuodessaan runsasta vihanneslastia. ja mikä parasta, oranssi on hänen tyttärensä lempiväri.

Runsas, monipuolinen vihanneslasti jakautui  monelle kasvisten ystäville.  Lopuksi soitin naapuri Ritvalle haluaakon hän lehtikaalia, maa-artisokkia, keltaista kurpitsaa. Hän sattui olemaan kylillä ja hän kysyi; haluatko tuotavan jotain täkäläisistä kaupoista. Olin juuri saanut K; kaupan Jounilta viikon ruokatarvikkeet, mutta yhtä vielä puuttui; oranssia sukkalankaa.  Minulla oli vielä puolikas sukka kudottuna, mutta siihen kauppiaan tuoma lanka loppuikin.

Taiteilijana Ritva vähän hämmästyi sukkalangan väristä, mutta koko tarinan kuultuaan hyväksyi tilaukseni. Ritvan IMG_0743.jpgtuomasta lankakassista löytyi oranssin lisäksi sininen kerä ja lisäksi monivarinen kerä, josta sain sukkiin erivärisiä raitoja

 Luulen että nämä kutomani sukat löytävät vielä tiensä Helevin ja Paulin luokse Joulupukin konttiin.

Orkidioiden kuva pöllähti ihan väärään paikkaan, mutta näidenkin kukkien hehku valaisee joulukuisia päiviä!