Oikein piti etsiä Arboretum Mustilan siemenhinnasto vuodelta 1999 jolloin tilasin nämä edellisessä kirjoituksessa mainitut puiden siemenet. Edellisenä talvena oli tontilla tehty aika laaja  puiston harvennus. Kolmekymmentäviisi vuotta oli asuttu tässä,enkä vielä ollut nähnyt mistä kesällä aurinko nousee. Aurinkoa täytyi katsella niska kenossa!.

  Haaveena oli monilajinen puistomainen asuinympäristö.Tämä laji jota kutsuin pihdaksi on Abies eli jalokuusi, sitäkin on useampaa lajia, hemlokki on Tsuga  tämä laji on Mustilan jalostama lännenhemlokki, lisäksi on Picea pungens" glauca" eli hopeakuusi.  Visakoivun kasvua on ollut hauska seurata, se ei ole kärsinyt lumitaakasta.

   Katsura on Cercidiphyllum japonica , japanilaisen keisarihovin suosima pieni lehtipuu. Kannattaa lukea Murasakin  noin v  1010 kirjoittama kirjasarja  Genjin tarina jolloin lumoutuu katsuran tuoksusta.  Voiko nykyihminen kokea saman tuoksun kuin muinainen keisarihovi?

     Netistä löytyy tarkemmat kuvaukset näistä kasveista jos enempi tieto kiinnostaa. Terveisiä Berliiniin ja kiitos kommenteista.