20200902_163102%20%282%29.jpg

Terhin latvat korkottavat taivaalle, ovat vielä täynnä marjoja. Viime syksyna nämä jäivät poimiatta ja ajattelin että tänä syksynä nämä latvat katkaistaan sopivalle korkeudelle. Juha pyysi minulta tyrnin taimia, meillähän on Juhan kanssa tapana vaihdella kasveja sitä mukaa kun aihetta ilmaantuu. Sovittiin että hän tulee perjantaina hakemaan taimet ja samalla katkaiseen Terhin ylimmät versot.

Kokeilin kuitenkin päivällä, josko pienellä pistosahalla pystyisin sahamaan latvan irti. Puoleenväliin sain sahattua, se riitti minulle.

20200902_163357%20%282%29.jpg

 Kun sahaus ei onnistunut siirryin toiseen hommaan. Raisan juurelle oli kasvanut komea juurivesa, joka tuotti jo marjojakin, sen halusin siirtää valoisammalle paikalle. Heinittynyttä kukkamaata koversin lapiolla senverran, että sain taimelle hyvän kasvualustan mustalla mullalla, jota K-kauppias toi minulle keväällä.

Jos tämä kasvin siirto ei nyt onnistu, Raisan juurella on vielä juuriverso jonka voi siirtää keväällä.Tyrni on pintajuurinen ja taimia on helppo siirrellä paikasta toiseen. Marjoja tuottaakseen tyrni kaipaa paljon valoa ja kalkitun, heinättömän kasvualustan. Matala mansikka ja tädyke on vallannut suurelta osin tyrnimaani ja katteena käytän nurmikon leikkuujätettä.

 Tämän syksyn satoa on pakkasessa 16 lirtaa. Latvoista saan ehkä pari litraa lisää.