Humala%20001.jpg

Eilen otin kuvan tästä humalasta ja lähetin kuvan Luonnonvarakeskuksen tutkijoille, jotka hakevat tietoja vanhoista humalakannoista.

Muistan kuinka versoja istutettiin kuistin seinustalle 50 vuotta sitten, mutta mistä versot olivat lähtöisin, sitä en muista. Tällä kasvupaikalla ne sinnittelivat aikansa ja taantuivat, kunnes muutama vuosi sitten huomasin humalan epätoivoisen tilan ja sain irroitettua pari versoa ja istutin ne uuteen paikkaan. Paikka on kivinen ja peruskallio on lähellä, joten humalasaloksi sain laitettua katajakepin joka oli aivan liian lyhyt.

Nyt tässä biokompostin alapuolella kasvaessaan humala tuntuu viihtyvän. Tukea se hakee kaikista sen ympärillä olevista kasveista, nokkosista, kirsikkapuusta, raparperin kukkavarresta, saniaisista, mutta ei kuitenkaan kiedo versojaan kultasateen ympärille.

 Lukella oli nettisivut epäkunnossa, lähetys epäonnistui, niinpä kirjoitin Gmailiin ja lähetin kuvankin tutkijalle jolta tuli heti pahoittelu nettisivuista. Hän lähetti ohjeet joita käyttäen ilmoitus onnistui heti.

 Tämän kasvin alkuperää vain arvailen, se menee ehkä samoille paikoille kuin Mustialan ruusunkin lähtöpaikka.