20220130_085322%20%282%29.jpg

Viikko alkoi aurinkoisessa pakkassäässä. Maanantaina K-kaupan Aleksi kysyi aamulla tuodessaan ruokakassia;" ootko käynyt jo ulkona, siellä on kylmä ilma". Olin tehnyt pienen lenkin. Siirtänyt Vesan varaaman strokslevyn suksisauvan avulla  kellarin oven eteen. Varoitin Aleksia että tulossa on monen päivän lumisateet. Hän sanoi että nyt täytyy laittaa talvirenkaat autoon..

 Tiistaiaamuna sankka lumisade oli alkanut. Päivällä istuin tuolilla ulkorapuilla ja olin saanut pitkävartisella illunalastalla siivottua lumet pois kolmelta ylimmältä askelmalta, kun aura tuli pihatielta pihaan. Timo pysäytti traktorin ja kysyi;" saatko homman hoidettua?"  Huonosti onnistuu, vastasin. "Onko sulla lumilapiota?" kysyi Timo. Lapio löytyi puuliiteristä. Sovittiin että hän puhdistaa raputkin lumesta aina täällä kulkiessaan.

 Keskivikkona Maarit soittaessaan apteetiksta kysyi, että onko siellä jo tehtylumityöt myräkän  jälkeen. Sanoin että kolme kertaa aura on käynyt. Maarit toi tilaamani apteekin tuotteet. Luntahan tuli jatkuvasti lisää ja lähtiessään Maaritkin pyyhkäisi lumilapiolla rappujen kaksi alinta askelmaa lapiolla puhtaaksi.

Torstaina säätieto lupasi lämpöasteita ja vesisadetta moneksi päiväksi. Kellarin oven edusta täytyy suojata jäätymiseltä ja routimiselta. Kerran olen hakannut rautakngilla jäätikön päästkseni tarkistamaan maalämpölaitetta, senjälkeen olen huolehtinut suojaksesta. Veden täytyy päästä oven alitse kellariin josta on viemäri kaivoon. Soitin eilen Timolle josko hän laittasi suojauksen oven eteen. Homma tuli hoidettua ja Vesan varaamat kevytpeitteet ja styrokslevy pitänee pakkasen loitolla kellarin oven edestä.