Nyt vasta huomasin tuon edellisen kirjoituksen otsikon kirjoitusvirheen! Lauri olisi hyvä oikolukija, hänhän on ikänsä haeskellut pilkkuja ja muita tärkeitä asioita! Jos sais tällä konstilla kiinnostumaan tästäkin koneesta!

     Puutarhan kuulumisia ei olie tullut kirjattua  aikoihin, nuo luetut kirjat eivät ole antaneet tilaa muille ajatuksille. Puutarha on kuitenkin ottanut myöhäistä kevättä vastaan verkkaisesti. Villivihanneksia on tosin löytynyt aamiasleivän päälle jo viikkojen aikana, poimulehteä, voikukanlehtiä, ruohosipulia, niistähän saa jo keväisen maun tuntuman. Keväisistä kukista talventähdet ja muut pienet sipulikukat ovat ensimmäisiä. Jouluruusu kuitenkin aivan ensimmäisenä kohottelee rappupielessä seinustalla kukkiaan, lehdet kärsivät vain harmaahomeesta, eikä se ole oikein hyvällä paikallakaan, pohjoisen puolella, syvässä varjossa. Siitä olen saanut kuitenkin hyviä uusia taimia monelle ystävälle joilla on paremmat olosuhteet tälle kasville. Käyn heillä ihastelemassa!

      Tänään siirsin daaliat kellarin käytävästä kasvupaikoilleen tammien juurille. Niille en ole jaksanut antaa paljoakaan huomiota, kuitenkin ne kukkivat upeasti syksyllä muiden kukkien jo lakastuessa. Daaliapenkkikin on hutaisemalla tehty, nurmikon päälle vähän multaa kasvimaalta, siihen kuivat juurakot, vähän taas multaa ja koko komeus peitetään kuivilla tammenlehdillä.  Tähän ovat tyytyneet jo monena vuonna, kuitenkin nyt koristelin  epämääräisen penkin karhunsammaleella ja kutsuin Laurinkin katsomaan tätä tekelettä.

    Tämä sammalpeite tarvittiin kukkivan Forsythian vuoksi, koetan aina huomioida nämä kukkivat kasvit ja hoitaa niiden ympäristön katsottavaan kuntoon. Tämä onnenpensas kukkii ensimmäisenä, ja vaikka talvi oli kohtalainen, isoissakin pensaissa on nuppuja koko varsistossa. Ovat aikamoisia kultapalloja täydessä kukassaan.

     Vanhat raidat kukkivat taas, kuten mimosat eteläisissä maissa ja kimalaiset kiittävät!