L%C3%A4hetyssaarnaajankukka%20001.jpg

Tälle toimeliaalle päivälle hain kansioista lipputangon ympärillä kasvavien orvokkien kuvan. Sama laji on kasvavut ja uusiutunut samoilla paikoilla vuodesta 1968 lähtien.

Vaikka luvattiin jopa hellettä, niin aamulla oli kuitenkin sopivan viileää muutamille siivoustöille. Pihapiirissä kasvaa paljon erilaisia vanhoja puita ja nyt, tänä keväänä mänty kukki erityisen hyvin, ja siitepölyä oli joka paikassa. Vaikka oli ravakoita sateita, ikkunat oli harmaina siitepölyn peitossa. Ensimäiseksi pesin ovien lasiset ruudut, ja ne näyttivät kirkastuvan, niinpä jatkoin ulkoikkunoiden pesua. Neljä ikkunaa sain pestyä, kunnes hiki alkoi tuntua selässä, siispä oli aika vaihtaa puuhailua.

  Raparperi on kasvanut hyvin tänä vuonna, pakastin sitä kuuteen pussiin, joista talvella keittelen mehua kanelin ja sitruunan kanssa. Raparperin isot lehdet askarruttivat, ja ratkaisuksi löytyi nuorten mansikantaimien suojaaminen multaantumista vastaan. Sanotaan että raparperinlehdet ovat myrkyllisiä, mutta nyt kokeilen kuinka ne toimivat mansikantaimien suojakatteena. Naapurini Anna, 88 vuotta, oli keksinyt oivallisen katteen mansikolleen. Hän oli koonnut rannalta kuivia kaislankorsia ja levittänyt niitä mansikkamalleen, näin katsoen sen parempaa suojakatetta ei luulisi olevan.

 Tänään oli postiin asiaa ja matkalla sinne tapasin melkein kaikki naapurit, joiden kanssa vaihdettiin kuulumiset. Poikkesin tietenkin Annan pihalle ja siellä ihasteltiin hänen kuivumaan ripustamaansa ja tuulessa kuivuvaa pyykkiänsä.

 Annimarikin soitti ja kertoi tulevista työmatkoistaan, toivotan hänelle hyviä jutunaiheita helteisestä keskieuroopasta.