Melkein%20kurmeeta%209.9.2014%20001-norm

Tämä ruoka-annos näyttää melkein gourmeelta, ja maistuikin siltä. Tosin lehtikali oli hiukan raakaa minun makuuni. Sunnuntaina meillä oli kylän yhteisellisyyden tuntua. Hilpa ja ystävänsä Riitta olivat sienestäneet ja toivat minullekin kaksi isoa pussillista lampaankääpiä. Pakastin niitä viiteen pussukkaan talvea varten. Sienien joukossa oli muutama herkkutatti, nekin saivat asianmukaisen käsittelyn ja sitten pakkaseen talven herkuiksi.

 Illemmalla Silja soitti ovikelloa ja käsissään hänellä oli kalapussi, johon Asko oli fileroinut saamansa ison hauen.Asko ei ollut raskinut heittää kalaan takaisin järveen, oli nähnyt vaivaa ja laittanut hauen paistokuntoon. Pussukka oli niin painava, että tuumin etten pysty sitä kaikkia syömään, niinpä soitin Hilpalle, että nyt olisi vuorostaan haukea tarjolla. Hilpa hakikin osan itselleen ja tarjosi vieraalleenkin tuoretta kalaa.

 Eilen sitten kokeilin tuota Tertin keittokirjasta saamaani ohjetta, eli "Haukifärssiä". Se olikin helppo valmistaa, kypsennettiin uunissa vesihauteessa. Söin sitä vielä iltapalana ja kylmänäkin siinä oli maut kohdallaan. Tänään valmistan vielä sienikastikkeen färssin seuraksi.