IMG_2005-normal.jpg

      Näillä valkuaisleivillä on jokaisessa perheessä oma nimi. Meillä näitä herkkuja kutsutaan nimellä: Saako vielä yhden? Olin kattanut kahvipöydän valmiiksi Laurin joihinkin juhliin ja  Helena tuli kolmen tunnin bussimatkan jälkeen nälkäisenä, söi tietenkin ensin piirakat ja munavoin, tarjosin vielä maistiaisia jokaisesta pöydällä olevasta lajista. Valkuaisleipien kohdalla Helena jatkoi maistamista kysyen aina:"saako vielä yhden" niinpä vati tyhjeni pikapuoliin ja minun täytyi leipoa vielä illalla uusi annos vieraita varten

       Ohje Valkuaisleiville:

       100g voita, 100g vehnäjauhoja ½ tl leivinjauhetta nypitään kiinteäksi taikinaksi. Kaulitaan levyksi. Noin 30 senttiä pitka ja 10 sentti leveä.

       1 valkuainen vatkataan kovaksi vaahdoksi, lisätään 1kkp hienoa sokeria ja levitetään kaulitulle taikinalevylle. Rullataan ja leikataan palasia, noin 35 kpl

       Paistetaan 175 asteessa noin 8-10 min

      Meilläpäin näitä leipiä on maisteltu jo 60 vuoden aikana