20191212_153358.jpg

Melkein samannäköiset olivat juurileivät jotka tänään , niiden yön yli levättyään, paloittelin ja laitoin pakkaseen.

Kokeilin aivan erilaista tapaa näiden valmistamisessa kuin aikaisemmin.Nyt yön yli käyneeseen juuritaikinaan lisäsin suolan ja jauhoja joihin sekoitin pussillisen kuivahiivaa. Taikina jäi hyvin löysäksi, sillä en jaksanut vaivata sitä vispilällä ja puulastalla. Käsin en ole vaivannut taikinaa koskaan.  Samantien nostelin taikinan neljään vuokaan ja kohottelin niitä neljän tunnin ajan. Aluksi paistoin leipiä puoli tuntia yli kahdensadan asteen lämmössä, ja vartin lisää 200 asteessa.

Leivät olivat koostumukseltaan aivan erilaiset kuin aikaisemmat tuotokset. Rakenne oli pehmeä ja juurileivän maku oli voimakas.

Jos tekstiin jää kirjoitusvirheitä, syy on ikärappeutuneissä silmissä. Niin siinä käy; aika aikaa kutakin!