Saukon%20j%C3%A4lki%C3%A4%20ja%20kukkia%

Vain saukon jälkiä oli tänään rantajäällä . Viikko sitten jääsohjon aukosta huomasin taas mustan pallon, tiesin heti  siellä olevan taas saukon ruokailemassa. Katselin sitä aikani, ja niin saukko ryömi jäälle, ehkä syömään saalista. Harmi ettei silloin ollut kameraa mukana.

Saukon%20j%C3%A4lki%C3%A4%20ja%20kukkia%

Kriinumin metrisen kukkavarren ensimäinen kello on avautumassa. Kukka oli yllätys, koska kasvin kesäinen hoito oli olematonta. Raahasin ison ruukun pihalle ja siellä se sai olla omissa oloissaan. Kaiken lisäksi ruukussa olevan pienen jakotaimen sipulista kehittyy toinen kukkavarsi. Tämä kasvi on niitä, joita kukkaharrastajat säilyttvät, ja jotka siirtyvät harrastajalta toiselle. Kaupoista näitä komistuksia tuskin on saatavilla.

Saukon%20j%C3%A4lki%C3%A4%20ja%20kukkia%

Toinen vanha perinnekasvi on tämä maatiaisamaryllis. Tässä varressa on kolme kelloa, joka näillä kasveilla on harvinaista. Ruukussa on useampi sipuli ja niissä on kaikkiaan neljä kukkavartta. Onneksi kukkivat eri aikoihin

Saukon%20j%C3%A4lki%C3%A4%20ja%20kukkia%

Uhkea väri on tällä Hilkan joulukukalla. Kun kukkien harrastaja olen, koetan saada tämänkin kasvin kukkimaan uudelleen. Tämä jalosteet ovat vain vaativampia kasvatettavia kuin nuo ikiaikaiset maatiaiset.