Viimeinen%20salkoruusunkukka%20002.jpg

Keskiviikkona aamutuimaan soitin Hammashoitolaan klo 8 ja kerroin hampaiden hoitosuunnitelmaan kuuluvan tilanteen. Netti ei auennut heti heidän päässä, mutta he lupasivat soittaa heti kun tilanne selkenee. Sopiiko tulla klo 10, oli vastaus hetken kuluttua.  Soitto Marialle ja taksi oli tulossa ajallaan.

Hammaslääkäri vähän mietti aluksi, mutta kun huomasi tilanteeni ohjasi hoitopaikalle. Puudutuspiikkejä laittaessan hän vähän varoitteli kivusta, mutta kerroin että olen juuri poiminut 15 l tyrnimarjoja eikä siellä piikit haitanneet.

"Tyrnimarjoja ja niin paljon, minä ostaisin niitä mielelläni" Enhän minä juuri mitään voinut siinä hoitopenkiltä vastata, mutta olin mielessäni ihmetellyt miten kaikki marjat tulee käytettyä talven aikana.

Hoitotoimenpide, eli juurihoidettujen juurien poisto sujui hyvin, vain kulmahammas tuotti vähän vaivaa. Hoidon päätyttyä hoitaja ohjasi minut huomaavaisesti eteisen tuolille odottamaan taksia.

Mieleen jäi kaivertamaan ajatus marjojen myymisestä. Soitinkin eilen Hammashoitolan puhelimeen ja jätin vastaajaan viestin lääkärille tyrnimarjojen myymisestä..

 Lääkäri soitti töiden loputtua ja annoin osoitteen, joka olikin hänen kotimatkansa varrella.

Pihalle päästyään hän ihmetteli vanhan talon ilmettä ja paikallishistoriasta kiinnostuneena kyseli tarkkaan kaikki tiedot, sodanaikaiset rakentamisen vaiheet.

Syksyisessä kuulakkaassa säässä kuuntelimme kurkiaurojen ääntä, ihmettelimme viimeisempien salkoruusujen auringon valaisemien kukkien loistoa.

Katsuran muutamiin oksiin oli jo kehittynyt vaaleanpunaista ruskaa ja tuoksua, joka on aina lumonnut japanilaisia.

Kerroin tarinan kuinka katsura on kotiutunut puutarhaani. Aloitin: Murasaki, "se japanilainen kirjailija" muisti lääkäri. siis ensimmäinen kohtaamani ihminen jolle Murasaki tarkoittaa japanilaista kirjailijaa!

 Hän aikoi lukea Genjin tarinan

 Huomasimme että meillä oli monia samanlaisia harrastuksia ja keskusteltavaa riitti  Neljä puolenlitran pussia tyrnimarjoja hän halusi ostaa, käärin pussit sanomalehtien suojaan kotimatkan ajaksi.