Istutust%C3%B6iss%C3%A4%2029.5.2014-norm

Hukkasin tämän Eeva ottaman kuvan edellisestä kuvakansiosta, siirsin sen uudelleen gmailista, kun Eeva varoitteli että laita kuitenkin tämäkin kuva esille.

Tässä kuvassa istutustyö on jo hyvässä alussa. Minulla onnistui istutus aika hyvin, kuitenkin makkaranpaiston jälkeen rupesi vähän heikottamaan. Pienen tuumailun jälkeen toiset jatkoivat hommiaan, minä kiersin aluetta jota en ollut ennen nähnytkään. Aukko, 1.2 ha  oli vanhaa puustoa, jolle ei ollut tehty mitään hoitotoimenpiteitä meidän aikana.

Muistelin kuinka tein ensimäiset istutukset alemmalle rinteelle jo 1960 luvulla. Maasto siellä on hyvin kivistä, joten kuokalla piti haeskella pientä koloa johon taimen voi istuttaa. Taimet olivat avojuurisia männyntaimia, jotka ennen istutusta kasteltiin myrkkyvedessä jolla torjuttiin tuholaisia, mutta se aiheutti istuttajalle myöskin jonkinlaisen myrkytyksen.  Ensimäinen urakkani oli 4000 tainta. Muistan kuinka kannoin ensimäisenä päivänä taimiämpäreitä aukolle, ja ajattelin että kuinkahan pääsen tuonne aukon reunalle asti. Silloin ei ollut vielä metsätietäkään olemassa. Viime talvena tälle alueelle suoritettiin ensiharvennus.

Kummasti niitä voimia kuitenkin löytyi, olihan istutustyö kovin mielenkiintoista. Muistelen että parhaana päivänä sain istutettua 400 tainta.