20240328_085005.jpg

Blokin sivujen avaamisen näyttö oli pitkään jumissa. Muutama päivä sitten lähetin viestin siitä sivujen ylläpitäjälle ja niin vain tänään oli ihme tapahtunut.

On tässä muitakin ihmeitä tapahtunut viimeaikoina. Lähes kuuteen vuoteen en ole käynyt lääkärin vastaanotolla, nyt kuitenkin ilmaantui vaiva johon tarvitsin toimenpiteitä.

Ensimmäinen puhelu tuotti heti laboratorioajan ja seuraavalle viikolle lääkäriajan. Lääkärin nimen kuultuani tiesin että oman kylän tyttö on siellä hommissa! Inva taksilla köröteltiin molemmat matkat. Lääkäri oli varannut hyvin aikaa keskustelulle, ainakin 50 min. meni asioiden kertaamiseen. Labra kokeet olivat muuten hyviä, mutta veren sokeri oli vähän yli 8. Kuusi vuotta sitten se oli 7,1  Lääkäri määräsi saman lääkkeen mitä äitini käytti60 vuotta sitten. Lääkäri  antoi diabetteshoitajan numeron johon soitinkin. Eeva oli vinkannut että jospa pääsisit kunnan kotisairaanhoitajan asiakkaaksi kun tuo liiikkuminen on niin vaivalloista. Tämän toiveen esitin diabetteshoitajalle ja hän lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Odottelin muutaman päivän ja puhelin soikin, nuori reipas ääni kertoi olevansa kotisairaanhoitaja! Melkein hypähdin ilosta. Sovittiin tapaamisaika tiistaille. Tutustuminen oli mieluisa, Veera katsoi minun päivittäiset merkinnät kalenterista ja mittasi verewnsokerin joka oli 6,2  Hän kehotti lisäämään vielä yhdellä tapletilla päivittäistä lääkeannosta.Lääkäri ohjeisti lisäämään annosta vähitellen elimistön totuttamiseksi lääkkeesenn. Veeran kanssa sovittiin seuraavista tapaamisista.

Joustavaa oli näiden asioiden hoito. Hyvin pidetään täällä 89 vuotiaasta vanhuksesta huolta,