Viimeinen%20taisto%20011.jpg

Haeskelin vanhan kuva tähän juttuun. Voi olla, että tämä on jo kertaalleen ollut blokissa., mutta eilen kun Hellevi ja Pauli kävivät tuomassa ison pussillisen pakastettuja luumuja ja Hellevi sai mukaansa kassillisen neuleita, en muistanut ottaa niistä enää kuvia. Ruokailimme pitkän kaavan mukaan, eli valmistin heille Hannun tuomasta hirvenlihasta hirvipataa ja omenalohkoista keitin pienen kiisselin, joka nautittiin oikein kerman kera, ja niin edelleen.

Talven aikana olen haeskellut kaikkia vanhoja lankakätköjä ja valmistanut niistä erilaisia ja erikokoisia tuotteita. Kuvassa olevat vihreä, valkoinen ja ruskea, saalilangoiksi hankittua, lankavyyhdit muotuituivat käyttökelpoiseksi myssyksi Sinisävyinen kappale, johon keräsin pienimmätikin lankapuolat ja josta en tiennyt mitä siitä tulee, päätyi Annille Lissaboniin polvien suojaksi.

Pärekoppa joka oli kukkuroillaan erilaisia tumppuja, erikokoisia sormikkaita, myssyjä ja villasukkia taisi vähän hurmata Helleviä, kun kysyin onko teidän perheellä sopivia käsiä ja jalkoja näille tuotteille. Vaikka kokoja oli erilaisia kaikkille löytyi sopiva käyttäjä

   Veera, 10vuotias, oli kuiskannut katsoessaan edellisiä viemisiä: "millä nämä langat on värjätty". Eihän Hellevi ollut muistanut, että langat oli värjätty sienillä. Erilaisia kasveja hän oli ehdottanut värilähteiksi.