Viel%C3%A4%20ruskaa%20008.jpg

Eilisestä kauppamatkasta aloin kirjoittamaan, mutta siihen aiheeseen ei ollut sopivaa kuvaa, niinpä otin kauneimmasta soihtuköynnöksestä  kuvan.

 Oltiin sovittu Pirkkoliisan kanssa, että pääsen kaupoille hänen kyydissään. Kirjoiteltiin netin kautta että onko hänellä käyntiä viikon aikana kaupoilla. Pirkkoliisa oli kuitenkin koko viikon reissunpäällä, mutta hän antoi Markun numeron, joka oli kotimehenä hoitamassa Noksua Pirkkoliisan matkan aikana, ja sanoi että Markun kyydissä pääset asiollle. Niinpä eilen soitin Markulle ja sovittiin kauppareissu. Hänellä on rutiinia vanhojen ihmisten ostosmatkoista, sillä hänen 90 vuotias äitinsä tarvitsee kuljetusapua ostosmatkoilla.

Markku vähän ihmetteli, että riittää nuo ruuat ainakin jouluun asti, kun huomasi minut kassajonossa. No, ainakin kauraryynit ja näkkileipä on riittoisaa, ja kaikkia käyttämiäni ruokatarvikkeita ostan varastoon, niissähän on kaikissa nykyään pitkä käyttöaika.

 Tutustuin aikaisemmin Markun tyttöhin ja nyt hän kertoi tyttöjensä kuulumisia. Hän oli onnellinen tyttärensä pienestä pojasta.

 Puhuimme matkalla kuinka pilkun paikka virallisissa asiakirjoissa on katsottava tarkkaan, ettei tule erilaisia tulkintoja.

Esimerkkinä venäläinen Keisarillinen vastaus armonanomukseen; "Armoa, ei Siperiaan" vai "Armoa ei, Siperiaan"

 Lähetin Markun mukana puolukka-ruispuuroa välipalaksi sekä hänelle että Pirkkoliisalle, joka olikin jo kotiutunut reissultaan.