20240216_140404.jpg

Muutaman viikon takaiset juurileivät on jo kohta syäty. Kokeilen erilaisia tapoja näiden leipien kanssa, on mielenkiintoista nähdä mihin kaikkeen tamä taikina taipuu.

Tälläkertaa laitoin vain litran taikinan, koska kulho jossa taikinan valmistan on liian pieni tapaan jolla toimin. Taikinan teko istualtaan ei onnistu tavalliseen tapaan  kuin nyrkillä alustaen. Vispilällä ja kauhalla vatkaan jauhot taikinaan enkä saa massaan kunnon sitkoa. Taikina jää niin löysäksi että pitkän kohotuksen jälkeen voin lastan ja lusikan avulla nostella sen voideltuihin vuokiin. Otan jokaisesta taikinasta juurta pakkaseen, litteään muovipussiin josta sen saa helposti sulatettua ain tarvittaessa.

Tällä kertaa maltoin odottaa että taikina oli oli kohonnut kaksinkertaiseksi ihan vuokien reunoille asti.Lämpö uunissa oli sama kuin ennenkin, mutta vuokia oli vain kolme, joten lämpö oli aika vähän liian kova.

Sattuipa mukavasti, olin saanut leivät paistettua ja liinan alle lepäämään, niin Sari tuli käymään ja saimme yhdessä maistella lämmintä juurileipää.