20200820_093527%20%282%29.jpg

Tyrniaika lähestyy, saavat vielä kypsyä muutaman viikon. Sari siirsi kaksi tuolia pensaiden vierelle, jospa minäkin onnistuisin marjojen poimisessa.

Eilen lisättiin kasvualustaa yhdelle Rossioglossum grandelle, joka rappusille siirrettynä alkoi kasvattamaan kuihtuneista bulbeista uusia versoja. Goelogyne cristatat saivat myöskin uutta puhtia kasvamiseen. Eevan hankkimat karhunsammaleet ja Sarin tuoma murske riittivät kaikille kasveille.

Minä olen vaalinut pihamaallani naapureilta saamiani vanhoja koristekasveja . Nyt muutamassa vuodessa ne ovat taantuneet ja jääneet luumupuiden alle, niinpä Sari sai palan kauniista keväällä kukkivasta iirispensaasta, perhoskasvia nauhusta, monta pioninjuurakkoa Sarin puutarhassa ne jatkavat kylän puutarhahistoriaa.

Lopuksi Sari halusi käydä katsomassa mitä rannalla olevelle omenatarhalle kuuluu. Keväällä ihastelin makuuhuoneen ikkunasta valkoisena loistavaa rantapengertä, entistä pellavapeltoa joka muuttui kasvimaaksi ja on nyt lähes umpeutunut ryteiköksi. Muutaman omenan Sari oli puiminut mukaansa ja oli siellä ollut joku luumukin kypsymässä.

Umpeutunutta jyrkkää kivistä rantapolkua Sari hämmästeli, se onkin vaarallinen jos ei tiedä oikeaa reittiä, minä muistan kaikki kivet ja pulkujen mutkat yli 50 vuoden ajalta